jueves, 29 de marzo de 2012

UN CONTE FET REALITAT A EMPÚRIES

DIARI EL PUNT AVUI

 Editen ‘En Vadoret d'Empúries', un conte infantil de Robert Pibernat que explica la història del jaciment
Portada del llibre Foto: EL PUNT AVUI.
Robert Pibernat Ballesta (l'Escala, 1968-2011) era economista i articulista d'opinió, entre altres diaris d'El Punt Avui a més de col·laborador en revistes locals com L'Escalenc i Camí de ronda, fins que una llarga malaltia se'l va emportar. Com a darrer llegat va deixar escrit (i dibuixat) un conte dedicat al seu fill, Marc, farcit de respostes a moltes de les preguntes quotidianes que li feia i, sobretot, emmarcades a un lloc emblemàtic que un dia van visitar en família: les ruïnes d'Empúries. No va ser però fins que la seva muller, família i amics, així com l'impuls i la col·laboració de diverses entitats, com ara la revista Cedrhe i el Museu Arqueològic de Catalunya d'Empúries, que aquell conte personal ha esdevingut una realitat editorial.
El volum, titulat En Vadoret d'Empúries, va ser presentat als mitjans de comunicació ahir al Museu d'Empúries, fa un recorregut per la història del jaciment, des de l'arribada dels primers grecs ara fa més de 2.000 anys, passant per l'assentament dels romans i fins a la seva decadència. Els protagonistes del relat són en Vadoret, la Focea i els seus amics, personatges que simbolitzen les tres cultures que van conviure a Empúries (indigetes, grecs i romans).
Malgrat que és veritat que el llibre va dirigit explícitament als nens i nenes de totes les edats, durant la presentació es va recalcar el caràcter divulgatiu i eminentment pedagògic d'aquest conte que ha estat revisat sota l'assessorament històric per historiadors i responsables del mateix museu escalenc.
Aquest proper dissabte, a les set de la tarda, tindrà lloc a l'ajuntament de l'Escala la presentació del conte de Robert Pibernat. Més que mai, una mort dóna peu a la celebració del naixement d'un llibre.
Darrera actualització ( Dimarts, 27 de març del 2012 02:00 )

No hay comentarios:

Publicar un comentario